Go to the Home page Your92 Go to the Stats Zone Go to the Card Museum Go to the Library

2-1

2016
/17

Comments :
De eerste thuiswinst is binnen. Ik ben tevreden dat wij al in het ritme van wedstrijden met inzet zitten, aldus Peter Maes voor de wedstrijd. Het seizoensbegin brengt toch altijd wel wat nervositeit met zich mee, daar zijn wij al aan gewoon. Maes was in elk geval tevreden dat hij Alejandro Pozuelo kon recupereren. Hij zorgt voor rust in het elftal en zet de lijnen uit. Bij hem kan je altijd terecht met de bal, zo luidde het. Voorin verving Neeskens Kebano Mbwana Samatta, in de verdediging behield de Genkse coach het vertrouwen in Dries Wouters. Bij KV Oostende, dat nog nooit kon winnen in Genk, startten drie nieuwkomers. Met Proto in doel en Tomasevic bracht Yves Vanderhaeghe routine in zijn ploeg. In de spits begon de jonge van Standard overgekomen Landry Dimata. Eerste helft in evenwicht. Dimata opende de debatten al na vijf minuten. Hij kapte naar zijn rechter en trapte hard op doel. Bizot moest de bal afweren en Uronen ruimde verder op. Genk volgde met twee mogelijkheden. Eerst wurmde Karelis zich voorbij een verdediger maar Kebano kon niet bij de voorzet, dan devieerde Dewaest een afvallende bal in de handen van Proto. Kort daarop kopte Kebano een voorzet van Buffel over. Dan trad een korte windstilte in. Het spel werd slordiger. Maar na tweeëntwintig minuten was de adempauze voorbij. Oostende kreeg een hoekschop. Die werd gedevieerd door Musona en Pozuelo moest de bal van de doellijn halen. Het leer viel in de voeten van Canesin in de kleine rechthoek maar een prachtige reflex van Marco Bizot hield hem van een doelpunt. Op het halfuur kreeg Genk zijn beste kans van de eerste helft. Bailey vond Pozuelo, de Spanjaard stak diep tot bij Karelis. Die zette enkele verdedigers in de wind maar punterde dan voorlangs. Seconden later knalde Bailey vanuit een scherpe hoek op de vuisten van doelman Proto. Aan de overkant zette Dimata Wouters in de wind maar hij besloot over alleen voor Bizot. Antunes klopte met het hoofd bijna zijn eigen doelman toen hij een vrije trap van Bailey wilde wegwerken. Jonckheere en El Ghanassy probeerden het nog met afstandsschoten maar faalden. Het bleef dus bij een 0 - 0 aan de rust. Vertrouwen getankt voor Cork. De openingsminuten van de tweede helft waren voor de bezoekers. De Kustjongens wandelden door de thuisverdediging en El Ghanassy haalde uit. De bal belandde in het bos van benen. Dan trapte Musona van ver buiten de zestien op doel. Bizot had twee pogingen nodig om de bal te stoppen. Het openingsdoelpunt viel voor de thuisploeg. Ndidi vond Walsh aan de rechterkant. Die zette voor en Karelis trapte in één tijd binnen. Nog voor het uur mochten we twee nieuwe kansen noteren voor de thuisploeg. Kebano kon niet bij een goede voorzet van Buffel en knalde dan een bal van Walsh nipt naast. Met Cyriac en Marusic bracht Yves Vanderhaeghe verse krachten in. Dat veranderde in eerste instantie weining aan het spelbeeld. Het was integendeel Genk dat opnieuw gevaarlijk was. Capon moest een voorzet van Pozuelo wegwerken voor de voet van Karelis. Diezelfde Pozuelo wilde, met nog een goede vijftien minuten te gaan, voor persoonlijk succes gaan terwijl Kebano op vinkenslag stond. Zijn poging ging voorlangs. Met nog een goede tien minuten op de klok wisselde Peter Maes Kebano voor Samatta. Bij Oostende kwam Akpala voor Canesin. Die laatste wissel rendeerde bijna onmiddellijk. Nadat Marusic een afvallende bal op de paal knalde stond Akpala plots helemaal alleen voor Bizot. De Genkse doelman gooide zich in de baan van het schot en voorkwam de gelijkmaker. Trossard, ingekomen voor een aangetikte Bailey, zocht ruimte voor zichzelf maar zag Proto in de baan liggen van zijn schot. In minuut negentig lag Trossard aan de basis van de 2 - 0. Hij behield het overzicht toen hij alleen de zestien mocht binnenlopen en legde breed tot bij Samatta. De Tanzaniaan had geen probleem om het doelpunt van de overwinning aan te tekenen. Heel even zorgde Musona nog voor een schrikmoment bij de thuisploeg maar zijn doelpunt viel te laat om Genk nog te verontrusten. Het bleef 2 - 1. Kwestie van vertrouwen te tanken voor de verplaatsing naar Cork van donderdag kon dit tellen. Opstelling KRC Genk : Bizot, Walsh, Dewaest, Wouters, Uronen, Ndidi, Pozuelo (82'' Heynen), Bailey (71'' Trossard), Buffel, Karelis en Kebano (78'' Samatta). Opstelling KV Oostende : Proto, Antunes, Siani, El Ghanassy (63'' Marusic), Musona, Dimata (63'' Cyriac), Jonckheere, Capon, Tomasevic, Milic en Canesin (78'' Akpala). Doelpunten : 49'' : 1 - 0 : Karelis 90'' : 2 - 0 : Samatta 90'' + 3'' : 2 - 1 : Musona Gele kaarten : 31'' Milic, 41'' Antunes, 70'' Uronen Rode kaarten : Scheidsrechter : Jonathan Lardot Toeschouwers : 15.230 Na de wedstrijd spraken wij met Nikolaos Karelis, de maker van het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen.

DT92 Members at this game: (you can click here to load your profile picture)